EP-84-37 Volkswagen Transporter Samba 23raams 1961


De groep The Teach-in werd in 1967 (vandaar de hippieachtige groepsnaam) opgericht in Enschede en bestond aanvankelijk uit Hilda Felix (zang), Henk Westendorp (zang, later in Superfly), John Snuverink (zang, gitaar), Frans Schaddelee (bas) (jaren 60 in The Rabbits, later in Country), Koos Versteeg (zang, keyboard) en Rudy Nijhuis (drums).

Een van de eerste singles (uitgebracht door CBS Records) was “Spoke the Lord Creator” (B-kant Darkness of Life) uit 1971, oorspronkelijk uitgebracht door Focus en geproduceerd door Thijs van Leer. De single werd opgevolgd door Take me to the Water (B-kant Can’t be so Bad), wederom door CBS Records. In 1972 bleven van de originele bezetting alleen Koos Versteeg en Rudi Nijhuis over, en ontstond de bezetting die uiteindelijk het Eurovisiesongfestival wist te winnen: Getty Kaspers (zang; vanaf 1976 solo als Getty), John Gaasbeek (basgitaar; bekend van de groep Stora Combo), Chris de Wolde (gitaar) en Ard Weeink. De band brak in 1974 door in de Benelux met de hit Fly away.

In 1975 won de groep voor Nederland voor de vierde keer het Eurovisiesongfestival met Ding-a-dong (de Engelstalige versie). De Nederlandstalige versie Dinge-dong kwam tot plaats 3 in de Top 40 en de Nationale Hitparade. Ding-a-dong haalde in de Britse hitparade de 13e plaats.

Later in dat jaar verscheen de single Goodbye love, dat ook de top 10 haalde. Maar het album Get on board en de single Rose Valley waren minder succesvol.

**Tekst afkomstig van https://nl.wikipedia.org/wiki/Teach-In**

Geef een reactie