*UPDATE* Dorpel bijrijderszijde

In verband met de swivelseat ombouw moest de B-stijl open.
Doordat de laadvloer rand bij de klapdeur aansluiting niet naar mijn zin zat heb ik een rand laten zetten waar ik zelf de spanjolet in maak voor de laaddeur slotpennen.
Toen de vloer open ging bleek de dorpel al helemaal geroest te zijn, ondank 1 jaar oud.
Hierop besloten de dorpel ook los te halen en te vervangen voor een nieuwe en een nieuwe tussendorpel.
Toen de buitendorpel los was bleek de D-stijl helemaal verrot te zijn.

Hierop een nieuwe D-stijl en een nieuw stuk achterscherm besteld.

Met het plaatsen van de nieuwe binnendorpel had ik veel problemen. Uiteindelijk heb ik 1,5 uur samen met Werner de Gier gekeken, gepast en gemeten en zou ik zelf in staat moeten zijn de dorpel te kunnen monteren.

Toen ik alles schoon had gemaakt en de dorpel plaatste ontdekte ik aan de achterzijde dat de laadvloer week en de dorpel naar beneden drukte.

Het verschil tussen voor en achter was 1 centimeter terwijl de binnendorpel strak waterpas moet liggen.

Samen met Henk Gerners gekeken en uiteindelijk ontdekte wij dat de eerste, tweede en derde langsdrager recht zijn en goed liggen en dat bij de vierde langsdrager de vloer ineens 1 cm naar beneden dook.

Ik heb mijn oude foto’s doorzocht en ontdekte waarom dit zo fout is gegaan. De langsdrager is gedeeltelijk vervangen en niet goed uitgelijnd.

Nu is het helaas voor niet haalbaar om de laadvloer er weer uit te halen en de vierde langsdrager in zijn geheel te vervangen.
Ik heb nu de dwarsbalk eraf geslepen, een nieuwe besteld en ga de balk omhoog persen en richten.

*Update 25-10-2016*
Ik heb vanavond de langsdrager omhoog geperst en was helaas vergeten om een waterpas mee te nemen naar de schuur. Ik heb de langsdrager volledig schoongemaakt zodat de nieuwe langsdrager er tegen aan kunnen.
De binnendorpel kiert nog steeds en wil nog niet aanliggen, maar er zit schot in de zaak.

*Update 30-10-2016*
Met een waterpas de puntjes op de i gezet. De dwarsdragers vanavond geplaatst waarna ik de binnendorpel ook kon monteren. De binnendorpel zit er super in en sluit nu netjes aan op de laadvloer en ligt van voor naar achter waterpas, dit was eerder absoluut niet het geval. Hierdoor kwam ik steeds niet uit met het passen van stijlen, buitendorpel en achterscherm. Nu de binnendorpel goed op zijn plek zit kan ik hier weer mee verder.

*Update 02-11-2016*
Nu de binnendorpel goed op zijn plek zit schiet het lekker op. De B- en D-stijlen zitten weer op hun plek en de B-stijl is in het binnenscherm ook weer afgesloten.
Tevens heb ik de kniestuk buitenhuid weer op zijn plek zitten en afgelast.
De laaddeuren kunnen er ook weer in hangen alhoewel ik bij de D-stijl een probleem had met het onderste scharnierpunt. Het stukje Autocraft plaatwerk had het scharnier punt +/-1 cm te hoog zitten op de stijl.
Hierop heb ik alle puntlassen los gehaald en het scharnier naar beneden verplaatst.

Geef een reactie