De puntjes op de i…


De bus ziet weer eens daglicht! Gisteren de bus op de aanhanger klaar gezet voor transport naar Evam Classic in Woerden. Hier wordt het zijscherm compleet vervangen, gaat Etienne het één en ander nalopen qua naden, lasnaden en wordt de bus gestraald en in de epoxy primer gespoten.

22-09-2021
De eerste foto’s van Etienne zijn binnen. Afbreken en dan opbouwen en ook het vervangen van het scherm en de stijlen is weer geen overbodige luxe.

25-09-2021
Etienne heeft beide stijlen vervangen inclusief het raamwerk en wat ziet het er netjes uit.

28-09-2021
Vanwege het schuifdak moet het chassis versterkt worden met bellypan’s of bodemplaten. Het middelste gedeelte wilde ik heel erg graag schroefbaar hebben zodat je altijd bij je kabelboom of remleiding kunt komen. Etienne heeft aan de voor- en achterzijde een L-profiel gepuntlast en ook aan beide zijkanten.

29-09-2021
En ook de zijplaten worden nu pas gemaakt aan het chassis. De balken en bodem onder de zijplaten worden geschuurd en behandeld voordat de platen er tegenaan gelast gaan worden. Vanwege een knik in beide handremkabel buizen moesten deze vervangen worden en dat is ook gebeurt.
Verder nog details foto’s van hoe de middelste bodemplaat aan het chassis vast zit. In totaal zit deze met 12 bouten vast.

30-09-2021
Het gaat hard nu en veel puntjes zijn al opgelost of aangepakt. Het zijscherm is geplaatst en wordt afgehangen voordat deze vast gelijmd en gelast wordt. Verder is de linker achterhoek al volledig uitgedeukt waar ik heel erg blij mee ben en is de voorbumper beter in vorm gezet.

11&12-10-2021
2 dagen Woerden – Den Haag geforensd!! Wat wordt ze mooi ❤️❤️❤️ zoveel lassen opgeruimd, plaatwerk geklopt, bodem gekrabd en na volgende week mag de straler zijn kunstje uit gaan voeren.
Grote veranderingen opkomst…

Geef een antwoord